23. til 29. Juni 2019

Tour de France 2019 – 106. utgaven! Tur både for supportere og syklister

Tour de France, ‘Frankrike rundt på sykkel’, verdens største sykkelritt & fest! Den gule trøya feirer 100 år i 2019 – og skal bæres høyere enn aldri før i årets Tour de France! I touren 2019 blir det nemlig tre målganger på over 2000 m.o.h.! Årets tur går til Alpene og Paris. Vi flyr direkte til Geneve og returnerer fra Paris. Vi bor på hotell med god standard i Les Deux Alpes, Valmorel og i Paris.

Når
23. til 29. juni 2019

Hvor
Årets tur går til Alpene og Paris

Pris
Totalpris fra NOK 15.450,– per person

Avreise
Oslo
Meld deg på her

I år ønsker vi velkommen til de nordlige Alpene og til de store favorittene i TdF-sammenheng som Alpe d’Huez og Galibier. Val Thorens og Col de L’Iseran står også på programmet. Vi flyr direkte til Genève og returnerer fra Paris.

Hotellene vi benytter har god standard, vi bor blant annet i Les Deux Alpes, Valmorel og avslutningsvis i Paris hvor vi opplever den store finalen i ‘norskesvingen’ på Champs Elysees.Dagsetappene ligger opp mot 100 kilometer. Høydemeter blir det nok av … Som alltid på våre turer regner vi med store eventyr, mange opplevelser og spennende sykling i spektakulær natur.

Nyhet! Både for supportere og syklister
Denne turen er både for syklister og fotturister / supportere.Vi har med oss reiseledere med mange års erfaring fra Tour de France. Vi kan love deg en uforglemmelig opplevelse!

For supportere til fots
For deg som er lidenskapelig interessert av Tour de France og ønsker å oppleve sykkelfesten uten å sykle, så har vi gleden å tilby noen dager fylt av action sammen med likesinnede.Vi tar buss til start- eller målgang, eller til et fjellpass hvor vi får så godt overblikk over rittsyklistene som mulig. Der etablerer vi en ‘camp’ hvor vi venter på rittsyklistene. Vi må være tidlig ute da det er flere enn oss som ønsker de beste supporterplassene.

For syklister
Vi sykler de kjente fjellpassene samme dag eller dagen før TdF-rytterne kommer. Det er en helt utrolig opplevelse å sykle på smale veier omkranset av tusener av jublende tilskuere.

Vi deler dere selvfølgelig inn i grupper etter form og nivå. Hver gruppe har sin egen sykkelguide.Vi har flotte karbon landeveissykler og følgebil med tekniker.  Og for deg som kanskje er redd for at du ikke er godt nok trent til å forsere de høyeste fjellene, kan vi i år tilby landeveis el-sykkel. Se mer info under punktet ‘Sykler’ lenger ned på siden.Dette er en tur hvor alle som sykler på landeveisracer eller el-racersykkel kan delta!!! Du behøver ikke være elitesyklist for å delta, Men det er viktig at du er glad i å sykle, samt har syklet en god del på forhånd da vi kommer til å sykle flere krevende klatringer på over 1000 høydemeter, samt noen etapper på ca. 100 kilometer.Fjellpassene er opp mot 2700 moh. Det er selvfølgelig stor forskjell på å sykle i flatt terreng og å sykle i kupert terreng. På noen av etappene sykler vi over fjellpass hvor det i flere kilometer vil gå oppover, for deretter å sykle flere kilometer nedover igjen. Temperaturen vil kunne variere stort i løpet av dagen. Dagsetappene er på mellom ca. 60 – 110 kilometer. Vi har som oftest god tid, og har alltid vann, mat og ekstra klær tilgjengelig i følgebilen. Tempoet på etappene blir rolig.I tillegg til å oppleve Tour de France på nært hold vil vi også sykle på flere av de samme veiene der Touren har gått tidligere år eller går i 2019.Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Highlights
• Den spesielle stemningen vi opplever tett på rittet
• De myteomspunne klatringene Alpe d’huez, Galibier og L’Iseran
• Målgangen på Champs-Élysées
• Stemningen i målområdene
• De nye sykkelvennene på turen
• Spektakulær natur
• De store kontrastene fra fjell til dal til storby
• Expa’s serviceapparat med egne guider som sykler med gruppene
• Det sosiale med alle deltakerne på turen
• Den gode formen man kommer i etter en uke på sykkel

Les mer og meld deg på her